Gratis een veilige herinnering ruim voordat de hypotheekrente vaste periode afloopt

FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder ziet u de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan kunt u contact opnemen met hypotheekreminder.nl.

Waarom een hypotheekreminder als mijn bank me ook een goede aanbieding kan bezorgen?

Het is mogelijk dat u een goede aanbieding van uw bank krijgt. Echter wordt er vaak korte tijd voordat uw rentevaste periode afloopt een aanbieding gedaan. Daardoor heeft u niet voldoende tijd om een hypotheek over te sluiten naar een andere bank. Dit kan u veel geld schelen als u een hoger rentepercentage betaalt dan noodzakelijk. Het oversluiten van een hypotheek aan het einde van de rentevaste periode kan in veel gevallen zonder hoge kosten. Bij een besparing van 0.6% met een hypotheek van € 250.000 en 15 jaar rentevast bespaart u meer dan € 100 per maand, dat is in totaal € 20.000.

Daarnaast hebben concurrerende hypotheekverstrekkers vaak gunstige aanbiedingen. Mocht dat niet zo zijn dan kunt u met de hypotheekreminder op tijd met uw huidige hypotheekverstrekker om tafel zitten.

Is oversluiten van een hypotheek niet veel werk en erg kostbaar?

Het oversluiten van een hypotheek is iets dat zorgvuldig moet gebeuren. Vandaar dat u direct door een bank of intermediair benaderd kunt worden. Zij hebben daar alle kennis paraat en doen dit dagelijks. Vaak is oversluiten niet kostbaar. U kunt met de hypotheekadviseur een gesprek aan gaan om te kijken of u een gunstige overstap kunt maken inclusief eventuele oversluitkosten.

Ik wil overstappen van hypotheekaanbieder of mijn huidige hypotheek oversluiten; Hoe werkt dit?

Eerst wordt gekeken of overstappen interessant is. Door het instellen van de reminder krijgt u aanbiedingen als de totale kosten (rentepercentage en evt. andere kosten) bij een nieuwe aanbieder lager is dan uw huidige aanbieder. Vervolgens wordt samen met de hypotheekverstrekker gekeken naar de persoonlijke situatie en eventuele veranderingen daarin. Mocht dat geen probleem zijn dan wordt het proces van overstappen in gang gezet waaronder het bepalen van de juiste hypotheekvorm, eventueel het opnieuw taxeren van uw woning en het passeren van de hypotheekakte.

Hoeveel kan ik besparen met de hypotheekreminder?

Het is voor iedere situatie verschillend hoe groot de besparing is. Dit kan afhangen van bijvoorbeeld de rentevaste periode, het rentepercentage, of u wel of niet in aanmerking komt voor hypotheekrente aftrek, het inkomen en de hypotheekvorm. Het is ook mogelijk dat u niet kunt besparen, u krijgt dan wel de reminder zodat u bijvoorbeeld al vroeg een afspraak met uw huidige bank kunt maken. Een voorbeeld van een situatie hebben wij hier weergegeven.

Hoe worden mijn gegevens beschermd?

Uw gegevens worden zo goed mogelijk beschermd. Als u uw gegevens achterlaat en op afronden klikt worden uw gegevens namelijk niet op de website van hypotheekreminder.nl opgeslagen. De opslag vindt plaats op een andere locatie waar alleen hypotheekreminder.nl toegang heeft. Er bevinden zicht dus geen gegevens van u op de website van hypotheekreminder.nl.

Hoe worden de gegevens gebruikt?

We verzamelen uw gegeven om u te helpen optimaal te besparen op uw hypotheeklasten. Met uw gegevens sturen we u tijdige reminders ruim voor de rentevaste periode afloopt. Daarnaast krijgt u een kopie van uw eigen gegevens. U kunt tevens eenmalig benaderd worden door een onafhankelijk hypotheekadviseur om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een gunstige overstap aanbieding. Hieronder verstaan we dat u moet kunnen besparen na aftrek van alle relevante kosten (zoals evt. boeterente, notariskosten etc).

Hypotheekreminder.nl zal gegevens alleen versturen naar derden die zijn aangesloten bij de AFM (autoriteit financiele markten) én zich houden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Wanneer kan ik aanbiedingen krijgen?

U kunt in het laatste jaar van uw rentevaste periode aanbiedingen krijgen. Deze kunt u alleen krijgen als u ook daadwerkelijk kunt besparen ten opzichte van uw huidige bank na aftrek van alle bijkomende kosten (zoals evt. overstapkosten, notaris en boetekosten).U zult maximaal eenmalig benaderd worden door een onafhankelijke hypotheekadviseur om dit te bespreken.

Waarom kan hypotheekreminder.nl zelf niet bemiddelen of aanbiedingen doen?

Hypotheekreminder.nl heeft hier een zorgvuldige keuze in gemaakt. Doordat hypotheekreminder.nl geen advies biedt en geen voorkeuren heeft voor aanbieders kunnen we het best in uw belang handelen. Daarnaast hebben hypotheekverstrekkers de juiste kennis en vergunningen om u goed te kunnen adviseren.

 

Social Media


Later terugkomen? Laat hieronder uw email adres achter en we sturen u een mailtje ter herinnering.Uw email (verplicht)

Hypotheek Aanbieders