Gratis een veilige herinnering ruim voordat de hypotheekrente vaste periode afloopt

Hypotheek met NHG ook onder vuur door plannen

Iemand die verhuist mag vanaf volgend jaar zijn spaar- of aflossingsvrije hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) toch niet meenemen naar een volgende woning aldus Vereniging Eigen Huis. De vereniging reageert afwijzend tegenover dit plan omdat het haaks staat op eerdere toezeggingen van het kabinet. Aan de NHG zou namelijk niet getornd worden.

Naar nu blijkt, moet een huizenbezitter verplicht jaarlijks gaan aflossen na een verhuizing. Doet hij dit niet, dan vervalt de NHG-garantie en wordt de hypotheek een stuk duurder. In dat geval moet tot 1 procentpunt meer aan hypotheekrente worden betaald.

”Bij de aankondiging van de aflossingsverplichting is door het kabinet de toezegging gedaan dat dit alleen voor nieuwe hypotheken zou gelden”, aldus de VEH. De organisatie roept de Tweede Kamer op om de NHG-maatregel terug te draaien. Door de maatregel worden huizenbezitters geconfronteerd met een stijging van de rentelasten.

Een andere optie is om de hypotheek zonder NHG verder te laten lopen, dan betaalt de huizenbezitter ook een hogere rentelast.

Hypotheekreminder.nl vindt dit een onverstandig plan doordat mensen die ooit een hypotheek hebben afgesloten op dat moment hun lasten hebben vastgezet. Voor iedereen met een hypotheek is het verstandig de reminder in te stellen om op tijd aan het aflopen van de rentevast periode herinnerd te worden.

Laat een reactie achter

Social Media


Later terugkomen? Laat hieronder uw email adres achter en we sturen u een mailtje ter herinnering.Uw email (verplicht)

Hypotheek Aanbieders