Gratis een veilige herinnering ruim voordat de hypotheekrente vaste periode afloopt

Hypotheekrenteaftrek alleen aftrekbaar bij aflossen

5 September 2012, Volgens de volkskrant is de hypotheekrente aftrek alleen nog mogelijk voor nieuwe hypotheken die 100% aflossen in max. 30 jaar. Dit staat in het belastingplan 2013 dat op prinsjesdag wordt gepresenteerd. Dit is een uitwerking van de afspraken van het lenteakkoord en geldt voor iedereen die na 1 Januar 2013 een nieuwe hypotheek afsluit.

Voor bestaande hypotheken verandert er niets. Bij oversluiten verandert er ook niets.

Bij oversluiten naar een hogere hypotheek geldt dit plan wel. Starters kunnen zometeen alleen nog kiezen voor een lineaire of annuïteiten hypotheek. Dit betekent dat starters die in het begin een laag inkomen hebben relatief hoge lasten krijgen.

Voor gebruikers van de hypotheekreminder en geen hogere hypotheek in de toekomst willen verandert er niets en blijven er nog goede bespaarmogelijkheden.

Dit voorstel maakt het voor starters echter niet makkelijker om een hoge hypotheek af te sluiten. Daarnaast zal het ook een negatief effect op de prijzen hebben en doorstroming op de woningmarkt. Enig voordeel voor huidige huizenbezitters is dat zij hun hypotheek niet snel hoeven te verhogen en dus niet onder het regime vallen.

Laat een reactie achter

Social Media


Later terugkomen? Laat hieronder uw email adres achter en we sturen u een mailtje ter herinnering.Uw email (verplicht)

Hypotheek Aanbieders