Gratis een veilige herinnering ruim voordat de hypotheekrente vaste periode afloopt

Wat gebeurt er met de restschuld bij een hypotheek?

In het eerste kwartaal van 2013 is het aantal huizenverkopers met een restschuld sterk gestegen door dalende woningprijzen. Het verliesbedrag loopt ook op blijkt uit de cijfers van Stichting Waarborgfonds Eigen Woning.

Wat gebeurt er met de restschuld op de woning?

“De resterende hypotheekschuld kan worden omgezet in een consumptief krediet, in de vorm van een persoonlijke lening. Maar de schuld kan ook worden afgelost, of meegefinancierd worden in een nieuwe hypotheek”, vertelt Margo van Wijgerden van Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker in Nederland.

Voor een persoonlijke lening moet wel een fors hogere rente worden neergeteld in vergelijking met de hypotheekrente, want de bank heeft geen onderpand. Ook het voordeel van hypotheekrenteaftrek verdwijnt met een persoonlijke lening. “Dus als je een flinke restschuld hebt, kunnen die extra maandlasten pittig zijn”, vervolgt Van Wijgerden.

De rente van een persoonlijke lening is hoger. De rabobank rekent bij €2500 een percentage van 13,9 bijvoorbeeld. Bij €50.000 is dat 8,4%.

Over deze site:

De website van hypotheekreminder zorgt ervoor dat mensen niet meer ongemerkt hun rentevast periode laten aflopen. Omdat dit tot hogere maandlasten kan leiden is het voor iedereen aan te raden hier op tijd actie op te ondernemen. Hier kun je de gratis reminder invullen.

Laat een reactie achter

Social Media


Later terugkomen? Laat hieronder uw email adres achter en we sturen u een mailtje ter herinnering.Uw email (verplicht)

Hypotheek Aanbieders